☕️ Кафе или 🧉чай

Кафе или чай

"Хората, които редовно пият кафе, черен и зелен чай, са с изтъняла стомашна лигавица в резултат на атрофични промени. Допълнително имаме влошаване на ситуацията от третирането на кафето и чая със селскостопански химикали."
д-р Хироми Шиния

"Кафето не ни дава сили, а изчерпва от нашите запаси.
Кафето превръща енергията от ЯН в ИН. То се явява като балансьор на начина ни на хранене. Колкото повече концентрирана храна приемаме, толкова по-голямо желание за кафе имаме.
Кафето засилва обмяната ни и ни прави активни. Но в този процес се консумират много микроелементи – желязо, цинк, калций, както и много ензимни системи.
Резултатът е вкиселяване на вътрешната среда и дисбаланс.
Изчерпваме жизнените си запаси.
Кафето съдържа и прегорели и канцерогенни мазнини от семената, които са силно токсични."
д-р Гайдурков

❗️Всекидневната консумация на две и повече кафета натоварва:
🔸 сърдечно-съдова система
🔸 ендокринна система
🔸 нервна система и психика
🔸 подкиселява тъканите ни

❓Какви алтернативи имаме:
🔹 черен чай - съдържа голямо количество танини, задължително се консумира след храна, за да пазим стомаха
🔹 зелен чай - притежава антирак ефект, съдържа фосфор, витамин К. Най-силен антирак ефект има японският зелен чай сенча (или поне така пише в книгата "Антирак" на д-р Давид Серван-Шрайвер). Консумираме след храна.
🔹 мате - южноамериканско чаено дърво. Действа тонизиращо, без да превъзбужда нервна система. Твърди се, че помага за регулиране на телесното тегло.
🔹 сурово какао - съдържа магнезий, стимулира мозъка. Прекрасно средство за освежаване.
Комбинирам с оризово или друго растително "мляко".

👉Ако все пак държите да пиете кафе, следвайте някои прости правила:
🔸 Старайте се да го приемайте след храна.
🔸 Правете паузи в годината без кафе.
🔸 Купувайте органично кафе, доколкото е възможно - да намалите количеството пестициди, което влиза в тялото Ви.

Може да проследите публикацията и в YouTube каналът ми - Път към здраве.

😀Бъдете здрави!